Produse din miere

miere de salcam

miere de salcam

Este considerata regina mierii din România, desi sunt si alte sortimente mult mai bune prin caracteristicile detinute si, în special, prin efectul terapeutic. Este asimilata foarte usor de organism, oferind energie prin substantele bioactive si nutritive pe care le detine.

Mierea de Salcam este monoflora, adica a fost culeasa cu precadere de la o singura specie de planta – salcâmul. Mierea de salcâm este un excelent tonic atât pentru copii si convalescenti, cât si pentru femeile însarcinate. Dintre toate tipurile de miere, fiecare cu proprietatile ei specifice, mierea de salcâm calmeaza tusea si este folosita cu succes în tratarea asteniilor si nevrozelor.

Are un continut mai mare de fructoza decât celelalte tipuri de miere (41,7%), contine 10% zaharoza si 34,7% glucoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu. Culoarea, imediat dupa recoltare este transparenta, însa depinde de culoarea fagurilor din care a fost extrasa, putând capata tente de galben deschis. Are un gust placut si nu prezinta semne de cristalizare atunci când este proaspata. Mirosul este cel specific, de flori de salcâm.


miere de tei

miere de tei

Este trecuta în categoria celor mai apreciate sorturi de miere.

Are o aroma placuta de tei, gust foarte dulce si culoare variind de la galben-portocaliu pâna la brun-roscat. Contine în medie 38,28% fructoza si 37,27% glucoza, cristalizeaza foarte repede în granule mici dupa 3-6 luni de la recoltare.


miere poliflora

miere poliflora

Varietatea polenului din care provine, îi confera acestui sortiment un continut bogat în vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K etc.) si minerale (Ca, Mg, Fe, Bor – ajuta la sintetizarea vitaminei C), fiind recomandata în alimentatia copiilor si a vârstnicilor.


miere de menta

miere din delta dunarii cu menta

Are aroma mentei si gust dulce, cu o consistenta pastoasa. Cristalizeaza în granule marunte.

Are culoare verzui-brun-roscata si se recolteaza în cantitati relative în amestec cu alte specii din flora spontana caracteristica Deltei Dunarii.


miere de zmeura

Mierea de zmeura proaspata, sub forma lichida, are o culoare galben-roscata spre ruginie, fara aroma deosebita. Cristalizeaza dupa recoltare destul de repede, prezentand o culoare albicioasa.

Un miros placut, un gust dulce cu aroma specifca mierii de zmeura, iar în campul microscopic are peste 40% polen de zmeur, restul polen din flora spontana (faneata de padure). Prin gustul deosebit, împreuna cu faneata de munte ocupa un loc de frunte in preferintele consumatorilor.


miere de floarea soarelui

Prezinta dupa recoltare o culoare galbena, galben-pai sau galben-bruna.
Gust dulce, cu aroma nedefinita, iar în sedimentul ei predomina granulele de polen de floarea-soarelui, uneori ajungand la 100%.

Datorita continutului mare în glucoza, cristalizeaza mult mai repede decat celelalte sorturi, uneori chiar în faguri, extractia ei trebuind sa se faca rapid.


Miere de padure cu mana

Pentru consumul uman are o valoare deosebita, continand multa inhibina (un bactericid foarte puternic) si saruri minerale (de 12,8-20 de ori mai bogata decat cea florala), calciul si magneziul prezentand cel mai mare interes terapeutic întrucat organismul uman asimileaza mult mai bine aceste saruri prin alimentatia naturala decat prin administrarea sintetica.

Culoarea este neagra sau maro închis, în functie de zona si sursa.
Dupa arborii de la care provine este de mai multe feluri: de stejar, de brad, de molid, plop, salcie etc.

Provine din aceeasi sursa cu cea extraflorala, mana fiind un produs obtinut indirect, prin intermediul unor insecte din categoria afidelor, care se hranesc cu seva plantelor si elimina apoi zaharurile de care nu au nevoie. Albinele culegatoare aduna aceste excretii pe care le transforma în miere care nu contine polen floral sau contine cantitati foarte mici acceptate de norme.

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter