Pamflet

Stimate apicultoare, Stimati apicultori,

V-am reamintit fabula noastra din 2016, acum cateva ore. Acum acest panflet, zicem noi, il cuplez si cu “unele” stiri din  ZF/16.01.2017.

Circula de 2 ani,  vestea raspandita de iepurasul cel “haios” si lacom ca, ursul cel batran ar fi terminat si nu mai iese din hibernare.

Foarte multi se intreaba: ce mai face, a uitat de noi, mai aveam si noi subiecte de balacareala.

Dar, in padurea cea mare este o neliniste, de asemeni mare:

“Imparatii lumii” au hotarat:

Ø    In Romania sa vina 600 t miere pentru saraci, de la bulgari. S-au adus si s-a vazut, asa rudimentari cum suntem. O fi plecat aceasta plevusca inapoi, sau circula inca si pe unde?

Ø    In 2013 s-au adus din Cipru, (auzi de unde) ( date statistice “preluate con spaga”), parca noi suntem din cosmos!

Deci 1170 t miere la 0,163 Eu/kg. Pleasca tata si vrea “Nea Ghita” si “Nea Nicu” sa primeasca 15 lei/kg la poliflora si 30 lei/kg la salcam, plus o balerca de posirca, la o tona predata.

Ø    Ziceti si voi, poti sa tragi o bauta la 2 “Struti” plus 36 ore de pocker, mai ales ca, ai cand si  companie strasnica!?

Ø    N-ar merge si vreo 50 t de Bio de la harciogul ce pare strasnic, dar uita cand da cu antibiotice, la vreo 800 de familii. Auzi fratica, asta da apicultor. Unii dau si cu sirop si tot nu fac 100 de kg/fam.

Ø    Pretul mierii scade, ca si graul de altfel, ca s-a facut mult in 2016, cum si la miere in 2015.

Ø    Zootehnia dispare ca, au plecat ciobanii in “ALASKA” iar la cei ramasi, patronii trebuie sa le dea o carafa de palinca pe zi, 2 bulioane si 3 somoioage la pachet de 20, plus carne proaspata o data pe zi.

NB: are baiatul, ca “autostrade” i-a luat tot si nu are ce face cu spatiile!

Ø  Un animalut din padure (care o fi) cumpara acum cu 5,9 lei/ocaua poliflora, ca doar s-a adus din Ucraina cu 1,5-1,6 Eu/kg (4,5 lei/kg pentru apicultorii ucraineni). Auzi tu, inclusiv cu butoaie cu tot, libre a casa. Maruntita cu filtre speciale, merge si la export “soro” . “Asociatia ptr exporturi maxime autorizate pentru Romania”, sa traiasca iar fondurile sa infloreasca. La anul atentie, vine “TRINOMUL”, cu un purcelus, un crap, 2 buburuze si putin  “la Roha”.

Ø    Unii au pierdut alegerile si nu pot acum sa numere aurul din visteria de la “Dragasani”. A vrut si ursul batran “sa paseze” impreuna cu alti copii vreo 3000 t, la rezerva strategica ( de miere bineinteles), ca vin cutremure de la rasarit, dar acum si deocamdata, vin de mai jos si de la “stanga”.

Ø    Barem sa fi avut ce numara, cei care veneau, nu doar lingouri si documente justificative de 2 bani ( pe unde o mai fi tezaurul) sau ce a mai ramas prin visterie, la salariile ce se iau de alte vietuitoare.

Provincia, nu ar fi bine sa numere si vreo 1000 butoaie de miere?

Ø    Bancile anunta cu surle si trambite ce valoroase sunt, dar la numai 3-4 luni, ridici 100 din 200 USD, ca restul, restul, restul sa vedeti, sa nu vedeti, aia s-o vedeti!

Tine figura ca doar pomana a incetat.

Manui printr-o banca 3-5000 Keur/an si ei iti dau “tramvai” si pas alergator.

Ø    Interesant este ce spune noua doamna de fier. Se vrea o a doua Elis 2 sau Madame Teacher, da spune bine.

“Inabusiti interesele diferitelor tari prin forta si veti sfarsi imprastiati in bucati”.

Alo, provincia: ce spui tanti, oare de unde esti mare si tare acum. Nu de prin colonii precum: India, China, America, Australia, Canada, Afganistan ( dar aici si acum  e baieti mai destepti. S-au scolarizat deja la “Rasarit”). N-o fi si Romania, macar cu niste bombonele second hand la pret de 200% ( fata de cele noi).

Crezi “ Madame” ca, avand iesire doar la mare, esti de necucerit sau, cu acele catacombe de la o Spanie, ce nu a cedat nici acum Gibraltarul vei rezolva problema?

Vezi ca, la momentul cand maimutele din Gibraltar vor muri. Proorocul “Isabela de Alaska” a spus ca vei pierde si Gib-ul, chiar daca te apara cei din CITY, ca si pe Ivanhoe.

De unde o fi si acum suveranul, pentru care se ridica toata lumea in picioare si da onorul inclusiv si piezanul din “gheata lu Noe”.

Insa, atunci cand se intra intr-o cutiuta cu ziduri groase (de 5 m), din OL special pentru sateliti, de nu inteapa nici “bombonica” si cu deschidere aplicand negul de la mana stanga a nepotului “Ra cel al 18-lea” se inchina. Unde este, de unde este?

Ø    Acolo or fi doar cutiute de tremura financia. Sunt insa alte locuri unde, doar ceva spatii de pe la metrou si facute de mujici si cu cei din al 2-lea (au murit saracii), pot adaposti vreo 2-3 “bulioane” de oameni, inclusiv contra lu’ “nenea Atom” ( se pare), plus tancuri, cu tot.

Fratilor din padure, poate nu ati auzit. Prin 2015 a fost si pe la noi o comisie tare din UEeeeeeee….vai de noi.

Au venit cum au venit, au plecat cum au plecat, au uitat insa sa dea solutii. Cu sprijinul unor oameni de bine (avem si noi asociatie), cu lectori si piticute din tarile calde, care le da si ii ajuta sa linga, dar intai se “scapa” pe ei si apoi mananca, se poate soro!

Provincia: cand cresc preturile la miere, cu polen de kiwi, inclusiv cu amidon si fructoza, (din siropuri) ca ati saturat copiii tarii, este destul.

Va mai intreb inca o data: aveti copii, nepoti, frati, surori. Oare nu vedeti ca ce vine, ne termina?

Anul acesta, daca voi mai lucra, va promit din nou ca voi face analize, dar de data asta le veti plati inclusiv pe cele din urma, la care v-ati facut ca nu le intelegeti, iar eu nu sunt gornist.

Atentie la salcam ca ce vindeti, numai salcam nu este.

Ø  Umplem spitalele, inclusiv de nebuni si handicapati, puscariile, in loc sa vedem ce au facut altii: cehii, polonezii etc, care au stiut sa acceseze fonduri si ai ce vedea pe acolo.

Ø  Am fi putut face in 2016 export de polen in Coreea de sud destul de mult. Am vrut sa incep cu 2 t. Analiza din Germania stupoare: polenul continea oxiteramicina. Ce spuneti dragi apicultori, tot noi estem vinovati? Si tocmai la polen, care se asimileaza cel mai usor in organism si este folosit cu precadere pentru bolnavii de ficat si pancreas si mai vorbim de dereglarea functiei hepatice.

Ø   Sarmana tara bogata, noi trudim din poarta in poarta si acum am infiintat inclusiv Head of operations in newslater groups ce ofera servicii de imigrare si mobilitate globala.

Doar 3 miliarde “nazat” din ce s-a furat si are scumpa noastra tara cu ce plati salarii, pensii, costuri spitale, camine ptr. copii, cantine pentru saraci, inclusive,  alte alea.

Oare la ce continea mierea, din anexa unde sunt doar 6 procesatori: doar 2 buni, restul care sa fie: Protectia, ce faci. Ti-am transmis-o official , din aprilie 2016. Ce faci cu stirea? Verifica in supermarketuri si ai sa te convingi.

Ø  Ref: servicii imigrare, mai rau ca pe vremea impuscatului, cand aveam vreo 200 de nave si dupa 2-3 luni de voiaj iti venea sa mergi pe dunga plafonului. Acum milioane sunt plecate si in scurt timp, nu o sa avem cu ce platii pensionarii, ca vor fi mai multi ca cei care arbait works, iar bancile bineinteles distrug 30.000 mici intreprinzatori pe an deoarece, statul nu garanteaza cu nimic initiativa autohtona.

Ø  Aud ca un mare investitor din sport, ar vrea sa unifice intr-o mana toata productia de miere a tari, model ACA, foaie verde plop ce mai faci si cu ce.  Bineinteles cu ce ai , de unde ai si pe cine pui sa dea din maini. Poti face asa ceva dar, fara paraindarat, minimo 70% ca la sosele, roti, sosele nu prea poti, acum.  

Ø  Un baiat vesel cu tripla cetatenie, a vrut sa cumpere un centru apicol din Romania. Oferea 200-300 Keur cu indulgenta. Uita sau se facea ca uita saracutul ca, acel centru, are totusi o mare valoare comerciala de minim 5000 keur pe an. Intalnindu-ma cu el pe la Koln imi spunea ca, ar vrea totusi sa cumpere asa ceva , dar sa aiba maxim 2 muncitori.

L-am intrebat: cat le vei plati/luna si mi-a spus 2500 Eu/om. Perfect herr, mister, tovarsche, sau de unde oi fi. Noi lucram cu 10 x 500 = 5000 Eu/luna. Iti convine daca nu “pa-pa si pu-pu”.

Stimabilul, uita de valoarea comerciala si cat face (alti cel putin 1.500 Keur ca, doar n-or intra de la oi si fara bani, cum a facut-o altul acum ceva timp).

Alo, provincia, se aude, cat face?

Ø  Interesant este si discursul “noului imparat”. Se intelege destul de straveziu, trebuie sa ne pregatim de al 3-lea, dar cu aliante prestabilite.

Ø  In 1971 am vazut New York-ul. Nu mi-a placut deloc, mai ales in centru, dupa amiaza, unde veneau din inaltimi puzderie de gunoaie. “Zgariatii” parca iti cadeau in cap.

Se construiau G-menele de sus in jos, tehnologie avansata. La fel, nu mi-au placut si parca am avut un fior.

Ø  Am vazut apoi o fantana, fosta arteziana. Mai frecventau resturi din vechile grupari hippie, din care: 2 se lingeau, unul curata cu limba, alta dadea piept copilului, 2 se injectau si altii nu mai spun.

Ø  Am plecat cu un gust amar care mi-a ramas cat am fost marinar si chiar acum.

Frumosule cu parul freonat: oare nu intelegi ca, indiferent cata inteligenta ati strans acolo, au crescut altele si in Est, Vest, Sud, chiar si sub pamant.

Ø  Nu ai auzit ca si pe acolo “estem” oameni destepti , dar care mananca miere buna, nu ce se aduce de prin anumite parti si va mirati de ce hospitalele sunt full. Acolo oare or avea loc si ceva doctori de pe la noi?

Ø    Consider de altfel ca, doctorii pe care ii avem, buni sau rai, sunt un bun national.

La un loc cu IT si IQ peste normal, ar trebui declarati valori nationale si bineinteles platiti onorati, nu la fel ca niste fete, care nu stiu sa faca un PV sau o nota, un raport: ALLO, Anaful, ai invatat ce este acela VIES sau Guardia de Finanzia? Cand o faci si t u?

Ø  La noi, ca sa fi in politia financiara, trebuie sa fi luat de la ochi albastri. Este bine, dar nu trebuie controlati doar amaratii, care vand si ei un ou si un castravete, ci lasati sa produca mai ales cei care aduc bani.

Ø  La noi in 2013, au venit 2 fete din partea DNA Constanta sa vada ce mismasuri am facut cu unii de pe acolo. Chipurile, praf in ochi. Au stat una luna si jumate, ne-au luat toata banca de date ( peste 1500 api). De ce, nu stiu. La putin timp, ceilalti au inceput sa mearga direct la tinta si sa ne ia clientii. DNA-ul Constanta tace malc, dar pana la urma vor fi nevoiti sa spuna de ce au facut acest lucru si pe mine personal m-au bagat in spital si intr-o stare foarte grava. Imediat a venit al doilea control de la Anaf, au stabilit ca am fentat fiscul, m-au fortat sa blochez 2 ani 70.000 Eu prin scrisoare de garantie, m-am deplasat inclusiv la Guardia de Finanzia, Italia, sa le demonstrez la niste animale, si pe care puteam sa le dau in penal.Nu am facut-o ca sunt roman, dar ei ocupa locuri unde nici nu stiu de ce le ocupa, dar iau salarii de 3 ori mai mare ca mine.

Ø  Interesant, la o asa zisa conciliere, un director provenit de la Ialomita, mare scula de bascula, ascultandu-ne, ne spune la un moment dat, daca eram eu in locul inspectorilor, va executam pe loc. Pe mine nu m-au executat, le-am demonstrat ca, am fost nevinovat si ca am procedat mereu corect. FF interesant.  Respectivul director, a doua zi dupa discutie, era saltat de mascati, la mititica. Eu insa am ajuns cu pierdere de 2 kg de sange la spital.

Stimate apicultoare/apicultori, va spun toate acestea, care nu sunt pamflet, dar ca sa stiti cum se poate munci in tara noastra mai ales daca esti si corect.

Luati-va de cei care au castiguri grase. Rezulta venituri de 0,05%  deghizate inclusiv prin asa zisi inspectori externi ce au diurne de 1500 eu/zi, mertane, 5 estrelia, si soferi cu casca.

Cred ca inspecteaza cand, se oua gaina cantonierului sau “tute”, trantorelul gras din stupina lu’ Nea Gica.

Ø  Apropos de inscaunare. Mi-a placut ce am auzit vineri, dar atentie: Nu stiu pe ce a pus mana baiatul, dar mai exista un GROMORNIC ( au fost 2 exemplare si la noi, din care unul, l-a avut Sfantul nostru Stefan cel Mare si se pare ca zicea pe acolo: vine vremea cand tapului de la apus i se va rupe coarnele de catre berbecul cel gras de la rasarit.

Mai este inca o asemenea carte sfanta, scrisa de sfintii prooroci Paisie si Nicodim dar va las pe voi sa cititi, ca scrie destul de dur,intradevar: te lasi, dar tremuri.

Deci, noul imparat, nu trebuie sa uite ca mai exista o alta doamna. Treaba este incurcata rau, mai ales cand auzi si fluieratul unora.

Ø  Apropo, doamna de fier: prin anii 72-73, sotia imi trimite o scrisoare pe adresa agentului din Gibraltar, ajung acasa si intreaba ai primit scrisoare si nu o primisem. Dupa 2-3 ani soseste scrisoarea acasa cu 20 de vize, numere, dar si acolo unde scria Spania, era taiat si mentionat English forever.

E frumos, dar sa vedem, chiar nu este spaniel Gib-ul?

Noi folosim acum tractoate “big prices” for colonies Romania, contra prezent 5000 vagons grains for kozonacos.

Animalele din padurea noastra insa, ar trebui sa stie ca, asa cum noi vrem sa vindem antibiotice si alte alea (insecticide, pesticide, fungicide) toate acestea le gasim si in peste, grau, porumb, branza, zahar si sirop din amidon de porumb si ne miram dupa aceea de ce mor unii care sufera o interventie medicala, li se aplica antibiotice si se zice ca doctorii sunt de vina. De unde vine pleasca, o stie cine trebuie s-o stie. Masuri: iok.

Ø    Apropo, fratele “nostrum” de la apus, sa nu uite ca mai avem cate ceva interesant: little petrol, gases, ra, ra, la, la, la, chiar “rare metal” si multen haldem, de la Burebista. Se vand deja, se pare ca la D, Dan….. “of Const.”

Ce sa mai spunem dragilor. Am imbatranit , candva luam una noche de la po, po, po, po….er si dat kinder mici, sa creasca copil frumos, da nu por lacom la posirca. Tot ce luat de la piezan dat copil si “zimmer”, che ramas-o sin chiloten.

Zau ai auzit: batran urs, vrea sa mai lucreze, nu de alta, dar mai sunt vreo 276 furnica harnica, ce trebuie dat gologani.

Se opun insa “cutiutele” cu maruntis, deoarece ursul nu mai are perimetrul toracic si nu face “UE non UE”, ceva siropel plus o samanta din ce “semanata” cerbul batran, in anii cand neavand opozanti reali, a pus si el deoparte de un suc/Suv sau un jet electronic, cuplat la satelitul nr. 666, plus un picolino vehicular de speriat  “cioara”.

Apropo, copii: ati vazut cu cine seamana Ghita iese noaptea la portita? Are un frate de care nu stie, cazut de pe o motocicleta 66666 cu ocazia paradei, dar hotarat sa semene macar la sex. E greu sa-ti mentii “SEXUL”.

Ø    In scurt timp urmeaza scrisoarea catre apicultori, pe care o vom posta pe “site” si pe facebook, la un loc cu biletele de dragoste neimpartasita de la cei care au fost trimise.

Ø    Uitasem, “maestre ministru”, cel cu branza, dar in special cu mierea, ce poate contine zahar sau chiar sirop de porumb, ca numai in 2016 de la 26 api am luat salcam. Doar 1(unu) avea salcam, 2 poliflora si  restul falsificare, sirop,amidon etc, la fel ca si cei din tabela anexa. Normal ca unii cumpara cu 14 lei salcam si 6 lei poliflora, dar o dau cu 40, si 20, pentru copiii sarmanilor din Romania.

Alo, copii, va place ce vi se da?

Mai nou, a aparut in mierea de salcam, mititele, mititele graunten de amidonos si toti apicultori declarat “no possible” dar uita, ca se cumpara masiv: siroput from maize con fabrication de “cacao” de una comuna primitive, un poco de color, etichetos, tra, la, la , la.

Herr ministru spunea ca nu are ce face la asemenea miere, pentru ca zaharul si siropul ar fi comestibile, dar nu auzise ca cele 2 indulcitoare fac ce fac, dar inseamna boala si moarte.

ALLO GLINA: stiati ca in urma cu 25-30 de ani erau oameni din jurul Cobadinului -Constanta si care detineau bazine, unde aruncau tot ce era gunoi si obtineau gaz metan, pentru toata gospodaria si cu posibilitati de export.

Stimate si stimati domni din supermarketuri: de ce nu aruncati sau predati la centralele termice ce este fals, cu antibiotice, ca posibil face apa calda, sin costo.

Ø  Apropo: Tot ziceti ca “population rumano” nu mentin, nu pot asigura constant cantitatem de fructen/zarzavatos. De ce vindeti oare produse special pentru colonia noastra. Uno pechenito exemplos: din pecato, sunt “n” productos special por colonia. Chiar vreti una demonstratia? Pe costul dvs, bineinteles. Cine pierde da berea, dar in loc de bere as prefer acum vreao 2000 Keur ca si asa suntem in rahat pana in gat, din cauza unora ca voi.

Ø  Apropo de Ministerio de MEDIU: Sunt unii care nici nu stiu ce e aia mediu, dar vor 2lei/kg/butoi gol si  pe care compania noastra le da la apicultori sa le umple cu miere, si destinata exportului exclusiv, reprezinta intradevar multi banuti dar asa se face o afacere in Romania, cand mai ales statul nostru nu te ajuta cu nimic, ci iti da in cap mereu si permanent, mai ales daca ai si 2 banuti profit.

Fatucile de la mediu nu vor maruntis, doar 59.000 Eu, ca sa aiba bani de concediu sau de blugi prespalati si cu gauri, ca aceasta de altfel este uniforma majoritatii, celor care lucreaza in ministerul mediului.

Fetelor de pe acolo, mergeti bineinteles trimise, dar nu la 5 estrelia si business Klass inclusiv, la Capetown, sa vedeti ce a vazut si baiatul care fosta marinar, iar acum va ganditi sa plateasca butoaiele, pe care cele uzate bineinteles le-a dat la Remat, dar nu recunoasteti, nu intelegeti pentru ca vreti functii si bani multi.

Vedeti ca, la Capetown se poarta sandaleta cu bareta si pe care doamnele, la iesirea de la slujba, le scot din picioruse si merg pe jos, nu cu mertanul si culmea nu se murdaresc pe talpi. Ajunse acasa sau unde vor, poate incepe amantul sau sotul sa le pupe, incepand de la talpi, si in sus, of course!

Voi cei care credeti ca, veti mai putea in continuare importa miere din China, Ucraina si din “buricul pamantului”, avand si un acord al destinatarului, dar cu lozinca: made in Romania, ar fi bine sa va ganditi foarte atent ca, s-ar putea sa patiti urat de tot, mai ales ca o cautiune prin tari ca SUA, Anglia, etc, poate fi si de 3 bulioane/capo de exportadores.

Ati avut mare noroc dragi apicultori. Din acest an se pare ca nu va intra inca miere Bio de la un mare producator mondial. Nu detaliez, dar atentie:

Pretul cu care unii vor sa intre in piata anul ce vine acus, nu este cel real, ci este un pret cu care vor sa darame firme, care si-ar pastra coloana vertebrala si vand miere adevarata si nu caca de vaca cum spun spaniolii.

Avem si un harciog tanar, care calca pe cadavre, se lauda cu siropul si fumidilul, respectiv, sistemul de exploatare, dar se pare ca uita ce este mai esential.

Bai uratule, care esti. N-ai cumva nepoti, dar uiti ca antibioticul, chiar daca aparent dispare din miere, transformarile suferite la aceste substante, sub influenta compusilor biochimici ai mierii, duc la transformari traduse prin moarte, deoarece organismul se imunizeaza, dupa principiul homeopat. Opreste-te nesatulule.

Stimati apicultori, am avut de platit 1500 apicultori, mai sunt 250 si nu fac altceva de aproape 2 ani, decat sa gasesc banii necesari pentru ca inteleg perfect ca multi din dvs din asta traiti. Daca nu ii voi gasi, voi ceda si renunt la tot, la ce am construit in 24 de ani de munca. Daca ar fi intelegere, impreuna, am putea trece de acest episod, daca nu, asteapta cu balele la gura “sacalii”, nevastuicile, cerbii, mistretii, viespiile, iepurasii cu coada sus, hienele, etc.

Din pacate, exact cei care ar trebui sa taca, ii atata pe ceilalti sa fiu executat. Nu conteaza, am venit gol, voi pleca gol.

Voi cei care asa vreti de vreo 3-4 ani, atat pentru noi, cat si pentru alta firma, veti avea o soarta si mai grea deoarece, asa cum este si in droguri, arme, etc, cei mai multi sfarsesc prin a plati ei, familia lor, din neam in neam. Si nu uitati o vorba:

NEBUNULE, ce iti trebuie inca 5 magazii, la noapte vei muri, spune Biblia. Din pacate insa, exact la unii care ar trebui sa aiba o conduita exemplara prin cinste, onestitate, nu minciuna, exact acolo nu o gasesti.

Va urma scrisoarea pe care nu am mai trimis-o in ultimii 2 ani, iar la cei carora mai avem sa le dam bani, vom trimite propuneri concrete de cooperare dup ace vom lamuri situatia financiara a societatii.

Va multumesc ca mi-ati citit aceste randuri, va multumesc tuturor celor care inteleg prin ce trecem. Va doresc multa sanatate si sa stiti ca niciodata nu am avut in gand sa va insel, din contra, prin preturile pe care am vrut sa vi le achit, conduita in afaceri utilizata in 24 de ani, va demonstrez ca pretuiesc munca, pentru ca si eu sunt apicultor si sunt crestin.

La multi ani 2017!

Cu stima,

T.D

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter