Mesaj foarte important

 

 

 

 

Stimati apicultori,

 

            Ref: plati miere

 

 

 

            Prin prezenta  dorim sa va  aducem lamuriri privind situatia  actuala a societatii noastre, in relatia cu dvs. precum si modul de realizare a platilor.

 

Asa cum am discutat si telefonic, anul acesta din motive serioase, independente de firma noastra, am intarziat efectuarea platilor. In 23 de ani de activitate nu a mai existat un asemenea fenomen si anume acela de inapetenta in cumpararea de miere si care continua si in momentul de fata. Am sesizat inca din luna iunie pericolul si am sistat cumpararea de miere.

 

Consideram ca suntem un partener de afaceri serios pentru dvs. asa cum am demonstrat in toti acesti ani de colaborare. Primul nostru obiectiv a fost si a ramas intotdeauna plata oamenilor cunoscand toate problemele cu care va confruntati. Din pacate, se pare ca acest an a fost total  diferit fata de tot ceea ce s-a cunoscut pana in prezent  , astfel ca nu se mai doreste achizitia  pe stoc si se cumpara  in extrasezon.

 

            Asa cum dvs sunteti sinceri cu noi si ne povestiti despre grijile si problemele dvs, si care nu sunt deloc marunte, si noi consideram ca suntem deschisi cu dvs, drept pentru care prin email, facebook sau site, v-am informat corect si periodic asupra tuturor problemelor aparute.

 

Va putem  demonstra oricand si fata de orice organ de control ca, mierea este nevanduta si se afla pe stoc, chiar si analizata si pregatita pentru livrare si credem ca nu este nevoie sa va asiguram de tot efortul pe care il depunem zi de zi pentru vanzarea mierii, sau de valoarea creditului contractat pentru platile efectuate partial.

 

In aceasta situatie, aveti posibilitatea alegerii uneia dintre cele doua variante, astfel:

 

1. Sa asteptati pana vom vinde mierea, chiar daca o vom vinde in pierdere-termen  martie –aprilie in functie de vanzari;

 

 

 

2. Sa va restituim mierea , inclusiv cu analize prin care puteti sa o vindeti oriunde, avand garantia ca nu veti avea probleme in acest sens. Returnarea insa se va face in detrimentul ambelor parti pe de o parte referindu-ne la faptul ca analizele efectuate(si nu putine atat ca numar cat si ca valoare) s-au suportat de catre societatea noastra, iar pe de alta parte in detrimentul dvs, intrucat pretul mierii acum este foarte jos(9 lei poliflora, 15 lei salcam) si dvs trebuie sa restuiti avansurile acordate.

 

Trebuie avut in vedere si faptul ca foarte multi apicultori au uitat de apicultura si se ocupa de fabricarea mierii si amestecarea cu sirop/zahar/indulcitori sau administrarea de antibiotice, inclusiv la mierea Bio.  Acesta este principalul  motiv din cauza caruia beneficiarii sunt foarte reticenti. Se mai adauga si faptul ca, pe fondul crizei economice, cantitatile vandute sunt din ce in ce mai mici si la un pret mult mai mic decat pretul de achizitie.

 

Va rugam sa tineti cont, indiferent de alegerea dvs., si de urmatoarele:

 

 • Cele prezente in acest an reprezinta un semnal foarte grav pentru anul viitor,

  acela ca, brokerii si ambalatorii externi s-au invatat si practica din plin metoda cumpararii mierii cat mai aproape de momentul utilizarii(octombrie-decembrie sau februarie-aprilie). Este normal, deoarece in sezonul cald, din luna mai pana in luna octombrie inclusiv, consumul de miere este foarte redus si nimeni nu mai vrea sa crediteze cu banii sai asemenea cumparari.

 • Este posibil ca in anul urmator sa aveti toate sansele sa nu va puteti vinde marfa nici in luna

  septembrie, daca situatia productiei se va mentine, mai ales acolo unde productiile vor fi mari, lucru pe care cei interesati in sistem il percep imediat, indiferent din ce parte a globului sunt.

  Atat timp cat noi va putem da mierea inapoi si cu toate analizele cuvenite posibilitatii comercializarii, consideram ca respectam contractul de vanzare cumparare incheiat cu dvs.care precizeaza la Art.1.3 urmatoarele: ,, Executarea prezentului contract este guvernata de prevederile:a) Noul Cod Civil roman cu trimitere in mod special la dispozitiile art.1684 C.civ. referitoare la rezerva proprietatii-dreptul de proprietate asupra produselor apicole achizitionate se transmite de la vinzator la cumparator in momentul platii integrale a pretului;,, Prin faptul ca am facut tot ce e posibil luand credite bancare foarte mari demonstram ca, am fost si suntem  de buna credinta.

  Speram sa analizati cele de mai sus si noi va garantam ca, atunci cand vom reusi sa vindem marfa o sa va primiti suma datorata. De asemenea va rugam sa ne anuntati telefonic decizia dvs.

  Va multumim pentru intelegere si va asiguram de intreaga noastra consideratie.

   

   

 

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter