MESAJ FOARTE IMPORTANT PENTRU APICULTORI Aprilie 2014

1. Nu vă stabiliţi stupina la rapiţă fără să intrebaţi fermierii locali dacă, după această ploaie, tratează culturile cu insecticide de contact, sau mai grav, sistematice. Riscaţi pierderea familiilor de albine.

2. Aveţi mare grijă ce zahar cumpăraţi din magazine. Nu contează preţul, contează planta de origine şi vechimea zahărului, întrucât în zahăr se dezvoltă o bacterie foarte periculoasă care provoacă diaree, şi la oameni, dar în special la albine.

3. Aveţi în vedere că se intenţionează introducerea unei legi care să limiteze operaţiunile în numerar. În această situaţie, achizitorii de miere, indiferent de firma din care provin, nu vor mai putea plăti cash mai mult de 300 – 400 de lei/ om/ zi.

4. Se impune ca apicultorii să deţină la intrarea în pastoral, carduri cu care să-şi poată ridica banii din bănci. Legea este in Parlament şi dacă se va aproba, va fi o mare problemă pentru apicultori.

5. Asociaţia procesatorilor şi exportatorilor de miere din România, a cerut laboratorului QSI Bremmen, Germania, să analizeze ceara de albine. Aveţi răspunsul: “Am testat ceară din România şi am gasit o mulţime de valori pozitive la insecticide. Mai mult de 30% din probe au fost afectate în principal cu Tau – Fluvalinat (varachet)”.
Sper să realizaţi gravitatea situaţiei, mai ales pentru ceara folosita în apicultura ecologică.

Luaţi măsurile pe care le credeţi de cuviinţă!

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter