Mesaj catre apicultori

Ma adresez apicultorilor in mod special.

Ref. valorificare miere la export/livrari intracomunitare in vrac (la butoaie) miere conventionala si in special Bio

Multi dintre dvs, in special din cei care vor sa primeasca un pret cat mai bun la vanzarea productiei, doresc sa contacteze direct beneficiarii externi cu mierea lor. Ne referim aici la apicultorii mari sau grupari agreate si care, pot preda minim 20/40 tone pe fiecare sortiment in parte, pentru pregatirea cuvenita acceptarii in livrari externe/interne (daca va fi cazul).

In acest sens, societatea noastra este gata sa trateze cu apicultori si grupari de apicultori ce agreaza predarea de miere grupat pentru  executarea pe baza de contract a prestarilor de servicii, necesare astfel:

–          Procedurile cuvenite de preluare, receptie, analiza, procesare si ambalare in loturi de 20 sau 40 de tone, in asa fel incat acestea sa poata fi admise detinand documentele necesare vanzarii la export sau intern, la preturile  care se  vor  putea obtine direct sau prin intermediari agreati.  Se elimina astfel, orice suspiciune privind obtinerea unor profituri nejustificate pentru procesatorii,  ce functioneaza la ora actuala in Romania.

–          Procedeul este folosit curent in tari mari producatoare de produse apicole, apicultorii ramanand proprietari ai produsului finit, pana la vanzarea catre beneficiarii finali.

–          Primind documentele necesare din partea procesatorului, in speta Tremot si din care va rezulta ca mierea este apta livrarilor externe, deci: omogenizata, analizata si ambalata de firma specializata si agreata in domeniu, aceste grupari pot negocia ulterior in cursul anului 2017 si/sau in continuare vanzarea acestor loturi, fara nicio influenta din partea noastra ca procesatori intermediari, dar la preturile cele mai bune din piata, plata venind direct in contul vanzatorilor.

Foarte important: Tremot detine certificatul cuvenit procesarilor de miere Bio, care poate permite apicultorilor doritori, repetam singuri sau pe grupuri familiale, de prietenie, sa-si valorifice ulterior productia la preturile pe care  le apreciaza ca maxime.

Mentionam: capacitatea centrului nostru de la Baicoi este de 4.000 tone/an si detinem cele mai mari capacitati de incalzire si procesare a mierii in loturi de 20/40/60 tone.

Avand mierea omogena, sigilata si pregatita de livrare oriunde in lume, detinand documentele cuvenite, ce includ in primul rand buletinele de analize de la laboratoare externe, agreate pe plan mondial, cat si certificarea din partea procesatorului, ca mierea este procesata conform cerintelor internationale, apicultorii constituiti in grupari, cooperative sau alte forme de organizare, pot iesi ulterior direct in piata externa.

Se mentioneaza ca mierea,  dupa toate operatiunile necesare exportului, se poate sigila de catre organe neutre competente, aspect ce va imbunatati simtitor perceptia in piata. Special pentru mierea Bio, cu ocazia intalnirii din 26.03.2017, ce va avea loc la Baicoi, Prahova, organizata de societatea noastra, cei ce au primit invitatii de participare, pot intra in posesia unor date si informatii foarte pretioase si care in final le va permite sa decida procedura apreciata ca, cea mai corespunzatoare valorificarii productiei proprii.

La aceasta intalnire, vor participa delegati din strainatate, inclusiv de la unul din cele mai mari laboratoare externe, QSI Bremen Germania, precum si un important procesator si in acelasi timp comerciant de miere Bio ce detine peste 50 de magazine in domeniu.

Avem in vedere de asemeni ca, foarte multi apicultori Bio, nu cunosc si/sau nu aplica corect legislatia si cerintele din piata mierii Bio. Pentru buna regula, va rementionam care sunt cheltuielile ocazionate la procesarea mierii si pe care dvs trebuie sa le cunoasteti, ca fiind necesare pentru  acceptarea in livrarile externe:

–          Preluare miere, probe, intocmire forme de custodie, prin delegati Tremot – 0.08 Eu/kg;

–          Prin predare proprie la centrul Baicoi –      0,00;

–          Ambalaj (butoaie noi) –                               0.09 Eu/kg;

–          Analize laborator Tremot –                             0.02 Eu/kg;

–          Analize laborator extern – lot 20 tone –         0.115 Eu/kg;

sau Lot 40 tone-            0,07 Eu/kg;

–          Procesare –                                                   0.12 Eu/kg;

–          Pierderi –                                                      0,01 Eu/kg;

–          Sigilare organ neutru –                              250 Eu/20 tone;

NB: Tremot va executa operatiunile necesare pe baza de plata cash sau prin cantitati de miere,  in echivalent prestari servicii, ca mai sus

Se asigura depozitarea fara cheltuieli suplimentare si livrarea la cerere pentru maxim de 6 luni de zile. Se pot asigura contacte si livrare la export si la preturi avantajoase, in conditia unui comision de 0.05 Eu/kg , vanzarea facandu-se direct de dvs clientului extern, direct din depozitul nostru, acolo unde se doreste.

Rugam ca apicultorii sa nu uite ca Tremot, detine cele mai mari capacitati in domeniu, dar mai ales practica tratarii acestor operatiuni, in perfecta siguranta si pastrare a confidentei operatiunilor.

Asteptam sa ne contactati.

            Aviz important: in special la mierea Bio, in acest an se vor putea obtine preturi substantial  mai mari, cu respectarea unor norme ce pot duce la incadrarea cantitatilor in doua clase de calitate, respectiv calitate extra si calitate Bio normala, despre care vi se vor aduce precizari, cu ocazia intalnirii din 26.03.2017.

Asteptam sa ne contactati, supunandu-va atentiei ca propunerea vine tocmai in sprijinul celor care vor sa aiba garantia valorificarii produselor, la preturi cat mai reale.

Multa sanatate,

Tremot Dobre si Fiii

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter