In att. apicultorilor, procesatorilor si comerciantilor de miere

Dragi apicultori, procesatori si comercianti de miere,

Va trimit, pentru informarea Dvs. personala, o adresa proaspata pe care am trimis-o se vede cui.
Este pacat ca, apicultura a ajuns in aceasta faza, deoarece unii au vrut neaparat sa faca tot posibilul sa impoziteze si aceasta activitate care nu a fost impozitata niciodata in Romania.
Se pare ca acum au reusit sau sunt pe cale sa reuseasca si implicatiile vor fi deosebite.
Facem o remarca absolut necesara pentru Dvs: cine a fost lacom si a facut prostii trebuie sa plateasca. Asta sa fie clar pentru toata lumea.
Eu nu ma refer in mesajul meu catre Finante la acesti oameni, ci ma refer la majoritatea apicultorilor care isi castiga greu bucata de paine.
Va multumesc.
Traian Dobre

Nr: 390/26.03.2015
Catre,
ANAF Alba
In att. Dnei Ec. Verginia Lita
Spre Stiinta: ANAF Vaslui
Directia Regionala Antifrauda 7 Sibiu

Ref: adresa Dvs. nr. 103808/20.03.2015 – plata TVA de catre apicultori
Speram ca in cursul zilei de astazi sau maine, sa va trimitem datele solicitate insa, precizam : nu inclusiv copii dupa documente, intrucat la volumul nostru de activitate, cu peste 2000 – 3000 documente/an o asemenea activitate ar insemna pentru 2 persoane, pentru 6 ani de activitate, cum doriti Dvs, (cel putin 5-6 luni) pentru lins documente.
Credem de altfel ca, procedura folosita este contrara bunului mers a unor lucruri pe care le cereti Dvs. sau Directia Regionala Antifrauda 7 Sibiu.
Avand in vedere ca, aceste cereri ne-au venit pana acum de la 2 judete si mai sunt inca 40, si atunci cand se cauta un fir, o solutie sau anumite date, corect este ca organul fiscal sa si le caute singur si sa raspunda pentru lucrarea intocmita. Procedura utilizata pentru acest caz in speta, este contrar firii sau mai bine zis un scarpinat cu mana stanga la urechea dreapta.
Normal ar fi ca Directia Antifrauda Sibiu, sau care este, sa ceara aceste date direct la firmele de profil si nu numai, nu trunchiat cum se face acum.
Facem o precizare foarte importanta: pentru cazul in speta depasirea unui plafon de catre apicultorii romani si calcularea de TVA rostogolit pe 6 ani si nu pe 5 ani, nu are in vedere un factor esential si omenesc in conditia unei legi ( cod fiscal) rau voitoare, prost intocmite si care nu va crea decat dispariatia mai mult ca sigur a acestei indeletiniciri milenare.
Ma refer aici la faptul ca, activitatea apicola nu a fost impozitata nici in feudalism, nici in capitalism si nici in comunism. A fost, inca este si ar trebui sa fie in continuare, o sursa sigura de valuta si sanatate pentru Romania, dar in primul rand pentru copii de astazi, practic viitorul nostru. Ar trebui ajutata nu de aceasta maniera nimicitoare.
Cei care considera frauda, activitatea unor apicultori, care au muncit intre 12-16 ore pe zi, iar uneori nopti in sir, datorita problematicii din pastoral, au trebuit sa manance, sa bea apa imputita, sa se imbrace, sa dea familiei cele necesare traiului, deci in primul rand ar fi trebuit sa li se calculeze un salariu pentru sot/sotie de minim 1500 – 2000 lei net /luna si sa se tina cont de o informatie care v-o dau gratis, dar pe care sper sa o foloseasca toti apicultorii din tara pentru ca este o realitate:
Castigurile din activitatea apicola necesita cheltuieli, care pentru apicultorii ce detin cca. 100 de stupi (familii de albine) reprezinta 65% din acestea.
Avem in vedere cheltuielile de transport, treceri de bac, poduri, asigurari, cumparari de familiii de albine care pot fi pierdute si la nivel de 100% intr-un an, medicamente, stimulente pentru hranirea in extra sezon, etc, etc, etc.
Romania, prin reprezentantii legali, pe care i-a avut si ii are, nu ajuta sub nici un fel aceasta ramura, care se constituie o supapa pentru cei care nu au unde muncii in alt loc. In schimb ne bombardeaza cu insecticide, pesticide, ierbicide, mutatii genetice si alte asemenea cadouri care, ne omoara, inclusiv pe Dvs. care aveti condeiul in mana, incet si sigur. Va v-a omora insa gandul ca, se va distruge o activitate unde albina reprezinta un beneficiu incomensurabil pentru umanitate si viata planetei.
Este grav ca, cei care au acest condei, nu tin cont ca au batrani, bolnavi, copii sau nepotii care vin, si ca totul in viata se plateste. Nimic nu ramane neplatit, atunci cand nu aplici o judecata dreapta, nu gresita pentru 2 bani in plus.
Am o ultima intrebare: De ce acest control nu s-a facut anual iar acum, calculand pentru 6 ani (cand normal ar trebui pentru 5 ani), venim si rostogolim niste asa zise TVA-uri, pe care acesti necajiti nu le-au platit si vrem sa ingropam apicultura? Oare apicultura nu a fost scutita de impozite? Se uita acest lucru?
Doamnelor si Domnilor, saptamana trecuta, la Viata Satelor s-a dat un comunicat foarte important si anume: in 33 de judete sunt mortalitati de pana la 90%. Cum intelege ANAF, Directia Antifrauda, DNA, Ministerul Finantelor si alte organe ale Statului, sa ii ajute pe acesti nenorociti. Doar luandu-le TVA, penalizari si dobanzi?
Este intradevar o solutie facila, extraordinar de facila, care insa nu reprezinta nici macar un firicel de nisip din cele peste 300 de miliarde de Euro, care in opinia noastra personala, s-au furat sub diferite forme si se vede clar ca, la recuperare se sta foarte, foarte, foarte prost.
Considerati acest raspuns al nostru, drept un adevarat protest, si ramaneti raspunzatori in fata istoriei, pentru distrugererea acestei activitati din Romania aplicand o lege, care, ca tot ce este facut de mana omului poate fi ocolita, sarit peste ea sau ma rog, Dvs. stiti mai bine ce trebuie facut.
NB: Opinia noastra este clara, cei care sunt vinovati de fraude, inclusiv daca sunt apicultori, procesatori sa plateasca dar, din ce cunoastem personal, marea majoritate a apicultorilor, au predat mierea unor procesatori autorizati, s-a facut export sau se vand in magazinele tarii, nu asa cum se aduc sau se vand in Romania legume, fructe, carne, peste, produse manufacturiere, droguri, alcool, tigari, etc, etc si incasarile sunt extreme de mici.
PS: Daca ANAF-ul va demonstra vreodata ca, Legea 145/31.10.2014, va rezolva evaziunea, eu ca om la 72 de ani si care am lucrat in activitati comerciale din 1978 va spun clar: este o alta lege gresita si care va produce un haos administrativ si financiar incepand de la nivelul unui producator, sat, comuna, oras, etc, va purta oameni pe drumuri si in final va fi un fiasco total.
Nu sunteti pregatiti Dvs, si toate celelalte organe ale statului, sa monitorizati deocamdata aceasta actiune. Se va distruge in schimb asa zisa afacere, dar in fapt o munca istovitoare a legumicultorilor, pomicultorilor, viticultorilor, crescatorilor de animale, etc, care de asemeni nu sunt ajutati , si asa cum la miere, in anul 2007, se importau cca. 300 tone, la sfarsitul anului 2013 se importau 3700 tone. Nu vorbim de sursa acestor importuri, de calitate, respectiv ce mananca copiii, batranii, bolnavii si insusi noi ca muritori.
Un final care este bine sa-l cunoasteti. Turcia nu permite importul de miere. De ce oare?
Mierea de albine, la un loc cu o serie de alimente de baza pentru omenire face parte din categoria celor pe care un stat, la marimea Romaniei, ar trebui sa-l aiba in permanenta in stocuri bine plasate in teritoriu deoarece , in primul rand, se constituie un aliment – medicament foarte complex, de un real folos pentru organismul uman.
Consider ca trebuie sa reflectati la aceasta pozitie. Nu sunt partizanul nimanui, dar sunt apicultor din 1975 si ca om, albina si aceasta indeletnicire apicola m-a schimbat la 180°.
FACETI CE DORITI. PAINEA SI CUTITUL SUNT IN MANA DVS.
INTERESANT: este bine totusi pentru sanatatea Dvs, ca pe acea felie de paine pe care o mancati, sa puneti un strat de miere de albine, iar remuscarea sa nu va dea involuntar lacrimi, peste timp, lacrimi care va vor amărî imbucatura.
Va doresc multa sanatate si sa va ajute Bunul Dumnezeu, daca va crede de cuviinta ca faceti bine ce faceti.

Administrator General,
Dipl. ing. Traian Dobre

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter