IN ATENTIA APICULTORILOR – FOARTE IMPORTANT

Incepand cu data de 17.10.2013, rugam ca toti apicultorii, sa comunice achizitorilor, inainte de a preda miere/produse apicole, modalitatea de predare, respectiv cu borderou de achizitie sau cu factura fiscala.

In situatia cand, vanzarea are loc de pe II, PFA, SRL, SNC, etc, automat nu se poate plati numerar, la o factura, decat max. 4990 lei, restul numai prin banca.

Situatia este valabila pentru orice persoana fizica autorizata care isi valorifica productia.

Pentru emiterea de facturi, apicultorul PFA, II sau alta forma de societate, trebuie sa fie pregatit cu documentele necesare, adica:
– facturier;
– chitantier;
– autorizatie sanitar veterinara (copie);

La apicultorii Bio se adauga si certificatul emis de organul de control, valabil pe anul in curs.

ATT:: acolo unde apicultorul Bio a facut transfer de stupi/familii catre cineva din familie si nu numai, noua persoana in numele careia s-a predat mierea, cu borderou de achizitie sau factura, OBLIGATORIU, va detine certificat emis de firma de control pe numele persoanei in cauza.

Avizam: ulterior predarii, nu se mai pot face modificari de genul:
– de la predare cu borderou la factura
– etc.

De asemeni, formele asociative nu pot livra miere si alte produse Bio in numele apicultorilor Bio. Nu pot emite/livra asemenea produse daca nu sunt autorizate de firma de control. In acest caz, firma respectiva (asociatia, cooperativa, etc) trebuie sa plateasca pentru a primi aceasta imputernicire, o suma destul de importanta catre firma de control (undeva intre 3.000 – 10.000 lei/anual) si astfel se va putea ocupa de comercializarea produselor Bio, apartinand apicultorilor Bio din asociatie.

ADMINISTRSTIA

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter