In atentia apicultorilor – F. F. urgent

Pretul la mierea de salcam (daca va fi in acest an) nu se stabileste acum. Pretul se va stabili din iulie-august sau septembrie cel mai devreme. Nu va pacaliti sa dati mierea la firme fantoma sau “mai putin fantoma”, care va vor oferi banul jos, ochii la usa si dupa care, o vor amesteca cu miere din China si sirop si o vand la romani: batrani, bolnavi si copii.
Ganditi-va ca dvs veti fi initiatorii acestui proces de imbolnavire a celor cu probleme iar pagubasii veti fi tot dvs. Depuneti toate eforturile si rezistati pana incepe mierea de tei si poliflora.

Nu va autopacaliti marsand pe ideea unor asa-zisi apicultori, dar de factura indoilenica care va sfatuiesc sa administrati acum cand este salcamul, cantitati mari de sirop/glucoza/dextroza, apiinvert etc.

Intrati pe internet si cititi ce spun francezii, americanii si germanii.

Este o alerta deoasebita privind albina deoarece folosirea actuala a unor insecticide interzise, indulcitori care deregleaza sistemul de orientare a albinei, va duce la disparitia acesteia pe suprafete insemnate in cativa ani. Aveti in vedere ca in acest an, la foarte multi apicultori, dupa rapita, au avut loc mortalitati masive. Nimeni nu-si pune problema de ce.

Ganditi-va ca Romania nu va ofera foarte multe posibilitati la varsta si pregatirea pe care o aveti,ca sa incepeti o noua profesie.

Aveti in vedere ca dupa Alegerile Europarlamentare, legea aflata in Parlament referitor modalitatea de plata CASH, daca intra in vigoare, nimeni nu va poate plati cu banii jos, deoarece cel care cumpara si cel care vinde, vor suporta rigorile legii (eludarea legilor fiscale din Romania cu consecinte reale si nebanuite pentru ambele parti).

In concluzie, asteptati sa se stabilizeze pretul la salcam iar dvs, avand la dispozitie telefoane performante, computere sau cei care nu le au sau sunt batrani, pot apela la rude: frati, surori, nepoti, nepoate ce stiu sa manipuleze un Calculator, va vor informa despre aceasta problema.

PS:

a) Unii “procesatori”cumpara miere de rapita si o iau la categoria Bio. Oare acestia cunosc ca, pentru categoria Bio sunt avute in vedere 500 de pesticide/insecticide/erbicide, cum vor fi separate apicultorii vinovati dintr-un lot de 20 T deoarece afirmand ca au produs mierea Bio?

b) De ce credeti ca pretul la zahar a cazut brusc, instantaneu, deodata de la 4-5 lei/kg la 2,9-3,5 lei/kg si tocmai in supermarket-uri ? Cunoasteti ce inseamna saccharomices cerivisae(bacterie care provoaca diaree massiva la albine) pentru albine, prezent in zaharul vechi sau care a venit in contact cu umiditatea in timp? Pentru albina inseamna moarte, deci aveti mare atentie ce administrati albinelor.

c) Scotianul spune asa: “ sunt prea sarac ca sa ma imbrac ieftin”.

d) Pentru cei care au luat fonduri asa- zis europene,atentie la darurile primite de la _ _ _ _ _,_ _ _ _ _ si banci etc.

“Nici mama nu a dat lui tata nimic degeaba” , asa spun romanii nostrii.

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter