In atentia apicultorilor – F.F. URGENT

Repetam un lucru pe care vi l-am mai comunicat si anterior. Informatiile primite difuzati-le si la prieteni, chiar si la dusmani, altfel foarte multi vor avea de suferit.

Astfel:

  • Nu faceti greseala sa plecati din zona de activitate fara documente,  chiar daca duceti mierea acasa. Controalele au inceput si se refera inclusiv la transportul de stupi de la un punct la altul.

In judetul Dolj, controlul s-a facut la orele 02:30 noaptea,  langa o padure, de catre politie impreuna cu jandarmerie. Deci, foarte foarte mare atentie.

  • O parte dintre apicultori au inceput sa extraga rapita si primele cantitati primite au umiditate de 20%-21%  si o parte dintre cantitati  am refuzat-o,  chiar daca este vorba de peste 10 tone. Peste 19,5% nu cumparam miere.

Cerinta pentru export este in acest an,  indiferent de sortiment,  de maxim 18%.

  • Daca va fi productie buna de salcam, cei care detin caturi cu faguri noi si insarmati cu sarma-inox si bineinteles ceara naturala, nu cum am cumparat de la un apicultor care se considera mare producator in domeniul produselor apicole, dar este un falsificator ordinar si pacaleste lumea din jur cu asa-zisa ceara, avand parafina 90%.  Repetam, daca veti produce miere de salcam capacita in faguri noi, noi platim 65% in plus fata de pretul pietei. Primim orice cantitate,  bineinteles ca analizele pe care le vom face, includ atat mierea cat si ceara din faguri, si deci cei care vor sa produca asa ceva,  ii atentionam sa nu vina la noi,  daca au miere falsificata sau faguri cu parafina.
  • Va rugam sa uitati de vechile procedee pe care unii dintre dvs le folosesc curent, in sensul administrarii de sirop pe timpul salcamului si in continuare.Aici vorbim si despre apicultorii BIO care anul trecut au excelat prin diferite cantitati  pe care am fost nevoiti sa le dam inapoi, avand in continut falsificare si chiar antibiotice peste limita legala.
  • Apicultorii BIO, rog sa retina ca fata de problematica  existenta la ora actuala,  in livrarile intracomunitare, controlul pentru produsele declarate BIO, vor fi mult mai dure. Joi, 07.05.2015, am fost controlati de Comisia Europeana in domeniul Sanatatii Animale si a Calitatii produselor.

Sper sa intelegeti ca, personal nu pot sa spun decat atat: Prostii sau banditii care cred ca folosind zahar, siropuri si alte asemenatoare pe timpul productiei, nu doar toamna, pentru  hranirea de iarna, pot trece trece de controlul de laborator fara sa fie prinsi. Idem pentru tratamente precum: Mavric, aud ca unii lauda Fumidil, ca nu-i prinde nimeni etc,  etc.

Personal, nu doresc ca nimeni dintre Dvs sa  fie gasit cu asa ceva, intrucat organele sanitar-veterinare,  fata de  controalele dispuse de organismele europene, vor trece la masuri dure si pe linia apiculturii (confiscare).

Cine nu poate lucra corect in domeniul BIO, personal le recomand sa ceara urgent iesirea din acest sistem decat sa fie supusi la amenzi si interdictii. Atentie, controlul BIO se face chiar in aceasta perioada si sper sa nu aveti probleme.

  • Atat apicultorii conventionali, cat si cei  BIO, este bine sa renunte la sistemul de cumparare a fagurilor de la diversi “procesatori” si de unde nu primesc certificate de calitate si garantie ca ceara nu este falsificata.

Sper sa realizati ca probele pe care le vor ridica inspectorii vor fi din rame negre cu vechime de 3-4 ani in stupi, automat se vor depista  toate interventiile Dvs cand vorbim despre insecticide, tratamente interzise etc.

De altfel, personal, ca fost apicultor BIO, consider ca, o persoana care  nu are minim 150 de familii si o sursa sigura pentru confectia de faguri, nu are ce cauta in apicultura BIO.

Rugam ca cele de mai sus sa fie promovate de catre dvs cei care cititi acest mesaj, astfel incat un numar cat mai mare de apicultori sa stie ce ii asteapta.

Miere multa, sanatate Dvs, familiilor Dvs, si nu in ultimul rand, albinelor pe care le pastoriti.

Administrator General,

ing. Traian Dobre

 

 

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter