Calitatea mierii

calitatea mierii

obtinerea mierii de calitate

Producerea mierii de calitate este o problema de prestigiu, criteriul principal de clasare a muncii apicultorului trebuind sa devina tocmai calitatea produselor livrate. Modul de prezentare, ambalarea, etichetarea si, in primul rand, oferirea unor produse pe care consumatorii finali le vor recunoaste ca fiind unele de inalta clasa, constituie o preocupare majora a S.C. TREMOT DOBRE SI FIII S.R.L.

Stiind sa aprecieze seriozitatea apicultorilor atrasi de companie in producerea si comercializarea de asemenea sortimente de calitate, firma a reusit sa cointereseze si sa atraga apicultuori care valorifica asemenea produse.

Cei care nu au corespuns exigentelor impuse de noi, trebuie sa inteleaga ca produsele noastre trebuie sa satisfaca cerintele clientilor nostri la cel mai inalt nivel.

Noi garantam ca produsele firmei nu contin antibiotice, insecticide, indulcitori (zahar, fructoza, glucoza, maltoza etc.), sau substante chimice de genul conservantilor, colorantilor, stabilizatorilor care pot deveni otravuri pentru organismul uman.

Pentru cine nu cunoaste, 1 gram de antibiotic poate contamina 100 de tone de miere!

Prezenta antibioticelor in mierea de albine chiar si la un nivel foarte mic – cum se mai poate intalni in produsele unor apicultori sau procesatori care comercializeaza produsele apicole fara responsabilitate si fara a face un control riguros al ingredientelor, face ca o persoana ce consuma frecvent mierea de albine sa inregistreze o imuntate la antibiotic, intrucat efectul este similar cu al medicamentelor homeopate – ceea ce este foarte grav – si de aceea recomandam cumpararea din surse sigure.

FALSIFICAREA PRODUSELOR APICOLE CA SI A ALTOR PRODUSE ALIMENTARE, (de ex: VINUL, DISTILATELE) PREZINTA UN MARE PERICOL PENTRU CONSUMATOR

calitatea mierii

Nota foarte importanta, pentru orice consumator:

Mierea de orice fel este preferabil sa fie utilizata ca atare, nu in preparate ce implica tratament termic. Chiar in ceai sau cafea continutul trebuie consumat rapid deoarece temperatura ceaiului sau cafelei poate fi de 70-90C.

Orice tratament termic al mierii, sau al produselor in a caror compozitie intra miere, la o temperatura ce depaseste 45C, pe o durata mai mare de 1-2 h in cazul procesarii initiale la procesatori si cateva minute la consumatori, anuleaza efectele benefice. De aceea nu recomandam ca mierea sa fie incalzita decat cel mult in bazine cu apa la maxim.

Pentru orice persoana care cumpara si consuma miere, este de retinut ca toate sortimentele, mai putin cel de salcam, trebuie pastrate sub forma zaharisita.

ZAHARISIREA ESTE UN INDICE DE CALITATE IMPORTANT!

Tocmai prezentarea mierii lichide poate trada amestecul cu zahar si cu alti indulcitori – un tratament inadecvat, mai ales atunci cand perioada de garantie este mai mare. Nu orice procesator utilizeaza procedura adecvata.

O miere poliflora cristalizeaza in circa 2 luni, cea de tei in 3-4 luni si cea de salcam in circa 18 luni de la recoltare.

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter