AVIZ PENTRU APICULTORI

Folosirea indelungata a unor medicamente, aceleasi de fiecare data, pentru tratamentul unor boli specifice albinelor, in primul rand in tratamentul contra Varroa Jacobson si Varroa Distructor, duce in timp la scaderea masiva a eficientei.
Chiar si la om, se cunoaste ca, din timp in timp, medicul curant schimba tratamentul, intrucat organismul capata imunitatea fata de efectul medicamentului administrat initial.
Pe acest motiv, medicamentele trebuiesc schimbate cu unele mai eficace sau cu o formula noua, la care parazitul/microbul/bacteria, etc, sa nu reziste.
In tratamentul Varrozei, pe plan extern, se utilizeaza:
– Apiguard – tratament pe baza de Thymol, destinat in special tratamentului la familiile Bio, cu o eficacitate foarte buna.
– Bayvarol – medicament bazat pe Flumethrin, destinat tratamentului la familiile conventionale.
– Acid formic – substanta destinata tratamentului familiilor Bio, dar nu in ultimul rand si familiilor normale.
– Acid oxalic – substanta ce face parte din componenta unui medicament destinat tratamentului la albine, numit BienenWohl, dar care se poate folosi si ca atare,
Aceste medicamente si altele, noi aparute in piata apiculturii romanesti, este bine a fi utilizate in locul altora, care au devenit ineficace.
Societatea noastra detine toate cele 4 medicamente si substante mentionate mai sus si la cerere pot fi asigurate inclusiv prin mesagerie rapida (Cargus, TNT, Fan Courier, etc).
Nu ezitati sa le folositi, chiar daca aparent sunt mai scumpe ca cele gasite facil, dar care nu mai au eficacitatea scontata.
Mai mult, insecticidele detinute de medicamentele traditionale, daca sunt peste limita admisa de legislatie, si acest lucru are loc cand utilizatorul (apicultorul) foloseste doze mai mari gasite, provoaca refuzul loturilor de marfa.
Aplicati dictonul scotian : SUNT PREA SARAC CA SA MA IMBRAC CU HAINE IEFTINE.
Preturi la comercializare:
– Apiguard – 11 lei/buc; 110 lei/cutie (10 bucati);2 tratamente/an la 2 saptamani.
– Bayvarol – 34 lei/buc; 170 lei/cutie (5 bucati) – pentru 5 familii.
– Acid formic – 307,8 lei/kg – bidon de 24 kg – ajunge pentru 5 familii.
– Acid oxalic – 25 lei/kg – bidon de 1 kg
Preturile includ TVA.

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter