AVIZ FOARTE IMPORTANT: PENTRU APICULTORI

Acum, la inceperea sezonului, rugam apicultorii sa se asigure foarte bine daca fac pastoralul la RAPITA, deoarece vor trebui in ordine sa faca urmatoarele:
1. Contactare fermieri pe o raza de min. 5-6 km in jur ca, nu s-a folosit samanta cu modificare genetica sanctionata la export sau ca nu s-a tratat sau nu se va trata cu insecticide periculoase pentru albina.
2. Inregistrare la primaria locala, care este singura obligata sa intreprinda legal masuri de anuntare a apicultorilor, daca sunt probleme ce impun parasirea urgenta a zonei si in ce termen.
3. Nu trebuie lasata miere de rapita in cuib la salcam sau nu se extrage cuibul capacit. Normal in cuib nu avem ce cauta cu extractia.
4. Toti apicultorii sa detina documente sanitar veterinare (2-3 copii) si stupii sa fie marcati cu numerele stabilite. Caietul de stupina sa nu lipseasca.
5. Administrarea de siropuri si alti indulcitori acum, mai mult de 100 – 200 gr/2 zile, va creea mari probleme.
Dragi apicultori, nu uitati: ulcica nu merge de mai multe ori la fantana.
Noi, procesatorii si apicultorii arondati, am stiut sa ne mobilizam din 1997, sa trecem peste problema antibioticelor, dar alte sectoare nu au facut-o si au mari probleme, care s-au vazut.
Acum au venit: falsificarile/GMO (mutatiile genetice). Insecticidele sunt altele decat cele care au fost promise de agronomi/ferme/minister/organe abilitate,etc.
Nu cadeti in capcana de la carne/lapte/legume/etc. Vor venii si alte pretentii si concret nimeni nu ne ajuta sa scapam.
Nu uitati: Mierea reprezinta o valoare foarte mica in componenta hranei zilnice deci, automat, guvernantii/oganele de control, etc, nu acorda atentie deosebita sectorului nostru.
Un om consuma intre 300 gr(in tarile subdezvoltate) – 2500 gr (in tarile dezvoltate), dar consuma cantitati mult mai mari de: carne 0,2 – 0,3 kg/zi, peste 0,1 – 0,5 kg/zi, lapte/branzeturi – 0,1 – 2 l/zi, oua, faina, malai, fructe, legume, pasari, etc.
Astfel ca, vorbind doar de un mic dejun la un hotel/restaurant, din 5-20 sortimente oferite, mierea reprezinta doar 20 gr/zi, iar produsele stupului sunt incadrate la delicatesuri. In conjunctura mondiala actuala, populatia se gandeste mai putin la miere, dar automat este interesata de asigurarea bucatii de paine zilnice.

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter