Ambalarea mierii

Ambalarea mierii

Ambalarea mierii se face imediat dupa terminarea proceselor tehnologice de conditionare a acesteia. Alegerea ambalajului pentru miere depinde de doua categorii de motivatii; una se refera la motivatii de ordin tehnic, cealalta la motivatii de ordin estetic.

Vasele ideale pentru ambalarea mierii sunt cele confectionate din sticla sau alte materiale transparente.

Vasele opace, spre deosebire de cele transparente, ascund uneori defectele de prezentare pe care o tehnica mai atenta le-ar fi putut evita.

Vasele pentru ambalat mierea trebuie sa fie perfect etanse.

Pentru piata interna asiguram miere naturala de albine conventionala si ecologica de calitate superioara ambalata la borcane de sticla de la 32 g, 400 g , 950 g la galetuse de plastic de 1,5 kg , 4 kg ,5 kg, 7 kg si doze de 20 g .

Pentru export folosim butoaie de 300kg, produse de Greiff – Ungaria, destinate exportului de miere.

Pastrarea mierii

Mierea se pastreaza in vrac sau imbuteliata.Pastrarea in vrac se face in cazul mierii neprelucrate.

Mierea cu un continut de apa sub 17,1% se pastreaza foarte bine indiferent de continutul de levuri, cea cu continut de apa cuprins intre 17,3% si 18% numai in cazul in care levurile nu depasesc 1000/g, intre 18,1% si 19% apa, mierea se pastreaza numai daca nivelul levurilor nu depasete 10/g,iar intre 19,1% si 20% numai in cazul in care acestea nu depasesc 1/g. Indiferent de continutul in levuri,mierea cu o umiditate de 20% fermenteaza si este supusa procesului de degradare.

Mierea se pastreaza in containere ce se inchid ermetic, confectionate din materiale rezistente la umiditate. Introducerea de substante conservante in miere (benzoat de sodiu-0,025%) desi impiedica procesele fermentative, ele nu sunt acceptate de industria prelucratoare si in special de consumatori.

Cea mai eficiente metoda de a impiedica fermentatia este pasteurizarea mierii timp de 7 1/2 minute la temperatura de 63 grade C sau timp de 1 minut la 69 grade C, procedeu care distruge levurile. Pentru pastrarea mierii fluide in borcane este necesar ca ea sa se tina timp de 5 luni la temperatura de 0 grade C, iar dupa imbuteliere, cutiile cu borcane se aseaza distantate una fata de alta, permitand astfel trecerea printre acestea a unui curent de aer rece.

Mierea se pastreaza in incaperi curate,uscate, fara mirosuri straine, la temperatura de 14 grade C. Pastrarea mierii la temperaturi mai mari, cuprinse intre 20 si 25 grade C determina pierderea aromei si inchiderea la culoare.

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter