Opinii privind necesitatea unor masuri strict urgente ce trebuie intreprinse de noul Parlament si Guvern

Speram sincer ca noul staff guvernamental care se va instala in cateva zile sa nu clacheze repede. Acest lucru ar fi foarte grav,  in primul rand pentru stabilitatea economica a Romaniei, deoarece:

 • Schimband capul hidrei, ramane gatul si burta imensa, alimentata copios cu personalul ce ocupa palate si ministere, unde numai treaba nu se face.

 

 • Raman salariati  incepand cu nivelul directorilor si coborand la slujbasi, ce au instructiuni precise, dar in primul rand sunt din seria mila, pila,sila, deci situatia este clara. Cat despre ridicarea economica a Romaniei, acest deziderat se va realiza nu numai prin atragerea fondurilor, cat si prin ce ofera concret Romania. In acest stadiu al dezvoltarii cand la momentul “involutiei” eram in urma cu  30-40 de ani,   acum credem ca am ajuns la 50 de ani inapoiere fata de restul UE, iar acesta spune tot.

Ce este de facut?

 • Ne referim  la sectorul pe care il apreciem prioritar pentru dezvoltarea economica si  satisfacerea nevoilor interne  ale populatiei saracite din cauza  abuzurilor care au avut loc perpetuu. Nu s-a reusit sa absorbim nenumaratele fonduri si posibilitati de atragere a unor investitii necesare pentru Romania, respectiv efectuarii  exportului la maxim, deci o balanta economica favorabila noua.

In acest material ne referim la domeniul unde noul guvern si noul parlament trebuie sa manifeste cea mai mare atentie si grija.

Deci, ne referim in principal la ocupatia de baza a romanului, astfel ca, pentru cat mai avem sau indiferent al cui este pamantul, sa se initieze urmatoarele:

 1. 1.      Lege care sa stopeze definitiv vanzarea pamantului, mai ales cand se pune problema vanzarilor mascate cu destinatie firme fantoma sau chiar cunoscute din tarile UE si non UE. Vorbind despre ce contine solul si subsolul tarii noastre,  cel mai bun exemplu este rezultatul cercetarilor pe care le-a suportat statul roman, dar de care beneficiaza firme externe, in special din Austria si America, astfel cercetari speciale in domeniul petrolului si gazelor, care s-au facut prin anii `80, de-a lungul litoralului romanesc. Flota de Pescuit a asigurat in acest caz nava Marea Neagra si care,  dupa nenumaratele lovituri primite retur de la tunurile sonice, cu care s-a cercetat subsolul nostru, a mers direct la scrap.
 2. 2.      Trebuie alocate  masiv fonduri  de la nivel de judet si pana la nivel de comune si sate, catune, pentru infiintarea de ferme si microferme agricole, zootehnice, legumicole, piscicole, pomicole, de crestere a fructelor de padure, respectiv statii de prelucrare initiala si depozitare  intermediara, dar si  preluare pentru vanzare in marile magazine, respectiv la export.

Experti se gasesc, daca aducem in tara pe cei ce trudesc afara pentru doua parale, dar in fapt rezultand dezmembrarea traditionalei familii romanesti, iar aici vorbim de milioane de oameni.

 1. 3.      Interzicerea alimentelor ce contin antibiotice, pesticide, fungicide, falsificare etc, masura   pe care  alte tari ale Comunitatii Europene, au introdus-o  in urma cu 20 de ani,  inclusiv daca vorbim de pasari, peste, carne, miere de albine etc,  si pe care noi le importam masiv, fara control riguros.

3.1.            Interzicerea aducerii in tara de alimente, furaje, unde termenul de garantie a depasit  50% si fara un control riguros (fara cunoasterea provenientei probei) in laboratoarele speciale din Europa si nu numai.

Nota Bene: la acest capitol anexam o propunere  pentru o lege sau un decret care trebuie supus analizei si intrarii urgente in vigoare.

 1. 4.      Sistarea exportului de animale vii. Totul sa se prelucreze sub asistenta de specialitate, dupa modelul folosit de comunitatea evreiasca etc.
 2. 5.      Fiecare ferma, indiferent cine este proprietarul pamantului, sa fie obligata incepand din  perioada imediata (din aceasta primavara) sa planteze, pe baza unor studii intreprinse de institutele de cercetari,  respectiv  specialisti care sa dea solutia ultrarapida pentru fiecare caz in parte. Deci 10% din  suprafata detinuta  sa fie ocupata de  perdele de arboret si plante avand rol de protectie: furaj si surse de nectar/polen pentru coloniile de albine.
 3. 6.      Pentru noul ministru al agriculturii, specificam clar: nu produsele traditionale vor salva Romania ci in primul rand cele obtinute natural (conventional si Bio) daca se vrea cu adevarat dezvoltare si acces in piata internationala. Produsul traditional nu reprezinta industria chiar mica, si deci problema exportului nu se pune in discutie.

In acest sector insa este  dezmat si este pacat sa fim exclusi din piata dupa modelul Bradet unde, in opinie personala ca inginer de industrie alimentara, desi a fost o mica neglijenta, in fapt a fost o facatura pentru eliminarea unui producator autohton, mai ales care activa intr-o zona cu potential enorm. Atentie: o excludere pentru noi, tara agrara este egala cu o catastrofa.

La Ministerul Agriculturii, minister care trebuie sa atraga foarte multe fonduri, trebuie pus un profesionist, dupa modelul practicat pe vremuri, iar cine nu a auzit, se stie ca raposatul ministru Angelo Miculescu, cunostea pana la nivel de CAP/IAS/ISCIP/ crescatorie de porci sau pasari etc, numele mulgatoarelor, tractoristilor, inginerilor sefi si cate roti avea caruta lui tanti Marghioala de la cresa de purcelusi.

Un ministru de teapa celui care a fost in 2016 si care  afirma ca nu are ce face la o miere falsificata,deoarece contine zahar si sirop care sunt comestibile?! Este ceva absolut jenant.

S-a legat de anumiti paraziti la pestele importat din Norvegia, Scotia si Irlanda dar, poate s-a facut ca nu stie ce se vinde acum, respectiv poate  ce se aduce  din canalele si lacurile artificale  pentru irigatii din tarile vecine si nu numai.  Daca vorbim de mierea de albine, in primul rand ministerul agriculturii  trebuie sa stie ca acest aliment medicament, este un adevarat killer atunci cand este falsificata sau contine antibiotice, insecticide, fungicide etc.

Pe scara periculozitatii consumului unor alimente, in acest caz, mierea este pe un loc fruntas iar in magazine se vinde ceea ce se vinde. Pe vremuri era vinul pichet si acum este crescut procentul diabeticilor din Romania. Mai nou avem inregistrati oficial peste 10.000 de prunci cu diabet, dar nu de la consumul de vin, ci poate de la  miere falsificata.

 1. 7.      Subtiati personalul unor ministere si institutii unde s-au aciuat multi cu  mile,pile, sile, dar  paraleli cu realitatea tarii. Exemplu: Mediu, Agricultura, ANAF, ANPC, APIA etc. Aici trebuie refacuta de la zero toata legislatia in domeniu si armonizata perfect cu legislatia europeana, altfel este un dezastru la adresa contribuabilului roman. Nu putem vorbi de o institutie ca ANAF/ANPC, ca organ de control si de unde vin asa-zisi inspector care, la 25 de ani, afirma ca sunt doctori in agronomie etc si habar nu au ce controleaza sau ce vine dupa “stangul”.
 2. 8.      Rugam luati masuri de lichidare a “stufarisului” legislativ, deoarece cel existent creaza doar oportunitatea unor posturi bine platite si dezastru pentru cel controlat.

8.1.            Se stie oare, cum se promoveaza de un salariat veros (nesimtit) dar pus de sef ca, viitoarele acte normative sa fie aprobate prin semnaturi pe convocatorul de prezenta iar restul discutiilor se ascund. Este bine si vorbim apoi despre ce se aplica si cum se aplica? Alo, MADR, este cool, nu?

Este inadmisibil  acest lucru, iar fondurile disponibilizate trebuie dirijate spre sanatate, copii, sali de sport etc. Cei care vantura birourile si holurile imense, din aceste stabilimente, este bine sa fie trimisi la mama si la tata lor acasa, sa mai invete.

 1. 9.      Lasati medicii in pace, indiferent cat de slabi pregatiti ar fi. In conceptia multora, sunt sau au devenit un bun national, de se vrea sau nu se vrea. Sa se termine cu plimbarea celor ce au bani dar luati tot din visteria statului, la clinici de schimbat mustata sau o banala extractie de fiere sau apendic, iar apoi tot ei critica medicina romaneasca.  De unde or mai fi si acesti destepti?

Intrebare:  doar medicii nostri au facut experimente pe oameni? Daca asa se crede, este total gresit. Mai bine s-ar verifica ce medicamente se aduc in tara si la ce preturi, iar legiuitorii nostri sa stie un aspect deloc neglijabil: medicamentele, la o persoana de peste 40-50 ani,  costa uneori mai mult decat hrana zilnica si vorbim de pensii insa doar 3-4 medicamente se cumpara cu 50%. Restul de 8-10 (atatea inghit personal zilnic) cu ce sa le mai cumperi?

 1. 10.   Reinfiinatati sau dotati corespunzator institutele de cercetari agricole si alimentare,  piscicole si marine, de asemeni laboratoarele in domeniu si veti avea succes deplin, eliminand ce se aduce total anapoda din afara. Aceste institute sa fie cele care sa inceapa cu analiza amanuntita pentru alimentele importate, originea  dar in special continutul faptic, care este declarat de regula in fals, cu origine geografica declarata neconform, nemaivorbind de salmonela, OMG etc, dar romanul este obligat sa le consume, pentru ca la noi s-a avut grija ca tot ce a existat in materie de combinate agroalimentare, sa fie desfiintate sau preluate de diferiti samsari si care produc ce produc, respectiv aduc aluatul congelat din afara si plin de toate mizeriile.
 2. 11.  Rugam terminati cu acele comisii si comitete care nu fac nimic. Mai mult incurca. Cand vrei sa ingropi ceva, faci o comisie.  Daca mai pui si asa-zisi specialisti, care nu au lucrat in productie nici macar un ceas, dar au si titlu de doctor, este ok. Am avut un asemenea control la firma noastra. A fost  ceva de genul: da Doamne, cu biciul in mine!
 3. 12.   Trebuie trimise insa 20 de echipe de specialisti, in special tineri dar si cu oameni cu experienta, nu gargaragii, care sa vada cum sta treaba pe afara, dar nu prin baruri si cafenele, ca cei ce vin acum la noi si ne considera  ca prima generatie coborata din copaci. Din ce auzi, vor doar scaune cat mai bine platite, mai ales acolo unde sunt beizadele prost educate, dar se bat cu caramida despre ce au invatat, chipurile.

Testul de admitere in institutiile statului trebuie sa fie obligatoriu iar comisia de testare sa nu fie niciodata cunoscuta de nimeni din Ministerul Agriculturii.

REPETAM,

–          Agricultura si industria alimentara este cheia succesului pentru o tara saraca, decapitalizata sau distrusa partial.

–          Multinationalele, din cate citim printre randuri, sau vedem pe unde vedem, lasa in tara  unde fac profit, cat ramane praf pe o toba batuta zilnic. Recuperati cu adevarat banii furati sau acest lucru il faceti doar in campanie, aruncand praf in ochi. Daca nu se va porni cu dreptul, sutul primit la cel mult 1-2 ani, se va da cu stangul si cred ca veti avea cel putin soarta taranistilor si a PRM-ului unde, s-a sarit calul dar nu s-a facut nimic, ci doar exacerbarea asa-zisului conflict etnic, dar care culmea nu cred ca exista cu adevarat in Romania, ci este intretinut la foc mic.  Ultima  campanie electorala a demonstrat din plin ca cei ce au pierdut, nu au stiut sa piarda si nu stiu daca vor mai apuca, insa vom vorbi de timpuri apuse. “Pasarea, limba, crocodilul”. Apropo, cine este crocodilul oare?

La incheiere, in cadrul Flotei de Pescuit Oceanic,Tulcea, aveam in departamentul pe care l-am condus, si  subordonati ce insumau peste 10 minoritati conlocuitoare.

Nu am auzit niciodata de ura de rasa si culmea, cel mai fidel salariat si subordonat pe care l-am avut, a fost o turcoaica (Memet Kaimet). Ura de rasa, din pacate pentru cei ce gandesc altfel, cred ca ar trebui sa o cautati la sursa, nu in Romania.

Lucrez intr-un domeniu unde avem relatii de afaceri cu absolut toate minoritatile,  respectiv culte religioase. Cei care apar si isi stramba fetele pe la TV, ar trebui trimisi la plimbare pentru ca omul simplu intelege perfect cu cine are de-a face, ei insa nu. Este total ciudat.

Speram ca cele de mai sus  sa fie necesare atat Parlamentului cat si primului ministru ales, ca o solutie alternativa.

SC Tremot Dobre si Fiii SRL

> inapoi la anunturi

Despre miere

Catalog de produse

Catalog in format PDF

Newsletter